Mijn killerbody
“Man, wat zie jij er goed uit!” Mijn oude kennis klonk alsof hij het echt meende. Waar haalde hij het idee vandaan? Ik voel me knap beroerd. “En je krijgt ook al een gezond buikje!” Zijn enthousiasme kon niet op. Wat zegt hij nou? Hij moest eens weten wat er zich in mijn buik allemaal heeft afgespeeld. Ontstekingen en infecties aan alle ingewanden. Ze zijn nu vastgekleefd aan mijn huid en mijn spieren. Soepel en strak wordt het niet meer. Het is verre van een gezond buikje, maar moet ik hem dat vertellen? Zit hij te wachten op het ware verhaal achter mijn killerbody? Dus ik bedank hem en zeg dat ik ook bewondering heb voor hoe hij zijn wasbord heeft weggewerkt. Opmerkingen over oppervlakkigheden krijgen oppervlakkige reacties.
Een chemokuurtje doet wonderen
We waren het de afgelopen weken weer goed eens met elkaar: De aandacht voor het perfectioneren van het lichaam is absurd! In alle redelijkheid moeten we toch begrijpen dat er niets zo perfect is als ons lichaam. De mooie foto’s van knappe mannen en vrouwen op de social media zouden een verkeerd beeld geven van wat werkelijke schoonheid betekent. Maar als ik eerlijk ben begrijp ik die obsessie met ons lichaam wel. Ik overweeg zelfs om mijn Instagram-account te vullen met onweerstaanbare afbeeldingen van mijn killerbody. Dan zou ik mijn volgers vertellen dat ik me niet druk maak over hoeveel calorieën ik dagelijks binnenkrijg. Een chemokuurtje doet wonderen. Alles wat teveel is spuug je er toch zo weer uit. Je krijgt er ook zo’n lekker glad huidje van. Je hoeft je immers niet te scheren. Binnen een paar weken zit je op het ideale gewicht. Er is geen betere manier om je lichaam op de proef te stellen. Een echte killerbody.
Trots op wat je bereikt
De bewondering voor mijn lichaam wordt zomaar uitgesproken: “Man, wat zie jij er goed uit!” Maar het is niet iets waar ik trots op kan zijn. Het maakt me niet beter dan anderen, want het gaat er helemaal niet om dat er iets bereikt wordt. Gezondheid, een dikke bankrekening of het perfecte lichaam. Als je van bereiken tot niet-bereiken komt, dan blijf je immers vrij van onnodige of verkeerde resultaten. Door gewoon iets te doen zonder je vast te pinnen op het beoogde doel ontdek je dat je alles al in je hebt.